Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra över 26 000 lägenheter bor drygt 50 000 stockholmare – lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom drygt 3 500 lokaler. I snart 80 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder – hyresgästerna – och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende – varje dag. Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är drygt 300 personer. Mer information hittar du på www.stockholmshem.se.

Stockholmshem söker erfaren Projektuthyrare tidiga skeden

Uppdraget
Som projektuthyrare tidiga skeden får du ett spännande, självständigt och riktigt roligt jobb med många kontaktytor. Ditt uppdrag blir att utveckla lokaler och verksamhet i nyproduktion och projektfastigheter. Med en betoning på retail är det viktigt att du har kontinuerlig kontakt med olika aktörer som kan passa i våra fastigheter. Vi vill skapa ett rikt utbud av handel och restauranger, närservice och omsorg som ger mervärde till våra hyresgäster och ökar områdets attraktivitet. Du fungerar som bollplank i lokalhyresfrågor och deltar proaktivt i diskussioner kring idéer om vilka verksamheter som kan fungera och vilka förutsättningar och krav som ställs på dessa. Du har din placering på Stockholmshems huvudkontor på Södermalm och rapporterar till chefen för Lokalenheten.

 

Dina arbetsuppgifter

Du branschbevakar utvecklingen för nyproduktion och deltar i arbete med förstudier och projektering genom att bevaka planerade lokalfunktioner. Du tar fram hyresgäst- och verksamhetssammansättning utifrån marknadsanalys samt affärsmodeller och kalkylering för marknadshyror och investeringsbedömningar. Du fungerar också som sakkunnig rådgivare avseende branschkrav. Vidare ansvarar du för uthyrning innefattande marknadsföring, förhandling, hyresavtal och överlämning till förvaltning. Gällande projektfastigheter ansvarar du för avtalsanalys och beräkning av ersättning inför fastighetsköp. Du hanterar också evakuering innefattande uppsägning, förhandling om ersättning, omlokalisering samt skadeståndsärenden i Hyresnämnden. Du har även ansvar för marknadsföring och uthyrning av lokaler på korttidsavtal.

Utöver ovanstående ansvarar du för omvärldsbevakning i lokalhyresfrågor och medverkar i fastighetsutvecklingsfrågor avseende lokaler. Du samarbetar med andra fastighetsägare vid evakueringar, nyproduktion och avtal med staden och har kundansvar för kunder med centrala avtal.

Vi kan erbjuda dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för engagemang i ett framtidsinriktat företag med trevliga kollegor. Håller du dessutom med om att en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje både för egen del och andra kommer du att trivas hos oss på Stockholmshem.

Vem är du?

Du har minst eftergymnasial utbildning med inriktning mot bygg och fastighet, samhällsvetenskap eller ekonomi.  Du har också minst 5 års yrkeserfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom fastighetsbranschen. Idag arbetar du troligtvis med uthyrning, tenant rep eller etablering inom retail och har där ett upparbetat kontaktnät. Vidare har du goda kunskaper inom lokalhyresjuridik, hyresförhandling och affärsmodeller för kommersiella lokaler.

Som person är du initiativtagande, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer och driver själv dina processer vidare. Du är också utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och har förmåga att skapa kontakter och underhålla dessa. Att du kontinuerligt underhåller du din specialistkunskap och är en kunskapsresurs för andra tar vi för givet. Din professionella bakgrund är viktig men vi lägger också stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Stockholmshem med Emi Irefalk-Laffan på BSL Rekrytering AB. Du skickar din ansökan, inklusive cv och gärna ett personligt brev, till henne via mail, emi@rekrytering.nu. Har du frågor ytterligare frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Emi på telefon 0733-519705. Facklig representant för Vision är Anders Dahlgren tel. 08-508 39 216. Sista ansökningsdag är måndagen den 27 mars 2017 men skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Sök jobbet

Genom att fylla i och ladda upp formuläret ger du oss ditt medgivande att hantera dina personliga uppgifter enligt vår integritetspolicy.