HSB Södertörn är idédrivet och medlemsägt. Vi bedriver verksamhet i fyra kommuner; Huddinge, Botkyrka, Nynäshamn och Gotland. HSB Södertörn har lite över 20 000 medlemmar och vår förvaltning berör 14 300 lägenheter. Vi bygger bostäder samt erbjuder kvalificerade förvaltningstjänster i samtliga kommuner. På HSB Södertörn jobbar ca 90 personer.

 

Vi söker en viktig spelare till HSB Södertörns ekonomteam. Som ekonom, inom affärsområde Ekonomi och Förvaltning, blir din huvuduppgift att tillsammans med dina kolleger leverera ekonomisk förvaltning till våra drygt 90 kunder, både bostadsrättsföreningar och samfälligheter.

 

Arbetsuppgifter:

Som ekonom har du hand om dina tilldelade kunders ekonomi. Din roll är bred och utvecklande. I arbetsuppgifterna ingår sedvanligt arbete som redovisningsekonom:

  • löpande redovisning
  • upprätta budget, bokslut och prognoser
  • skatte- och fastighetsdeklarationer
  • analys och uppföljning

Du kommer även att:

  • bevaka kundernas likviditet
  • placera likvida medel på föreningarnas begäran samt lämna information och råd
  • hjälpa kunderna med lån genom upphandling och förhandling av räntor
  • aktivt delta i budget- och bokslutsmöten hos kund samt i kundgruppsmöten

Ekonomrollen hos HSB Södertörn är som sagt bred och kombineras ibland även med ett uppdrag som kundansvarig vilket innebär att man är kundens kontaktyta mot HSB Södertörn. Kundmöten på kvällstid någon gång per månad ingår i arbetet.

Kvalifikationer:

Befattningen kräver att du är minst gymnasieekonom men vi tror att du har någon slags påbyggnadsutbildning inom ekonomi och redovisning. Erfarenhet av redovisning i praktiken är nödvändigt för framgång i rollen. Vi tror också att det är en klar fördel om du arbetat med externa kunder med allt vad det innebär. Naturligtvis är det en fördel om du har branscherfarenhet men än viktigare är att du har förmågan att se till helheten i fastighetsförvaltningen och ett sinne för ordning och reda. Du behöver ha körkort och ibland egen bil eftersom verksamheten bedrivs över hela Södertörn.

Att du gillar siffror, har god systemförståelse och hanterar svenska i skrift och tal ser vi som självklart. Vi arbetar i ekonomisystem från Agresso så om du har erfarenheter från det är det naturligtvis ett plus. Grundläggande kunskaper i fastighetsekonomi och fastighetsjuridik med inriktning på bostadsrättsföreningar och kunskaper om AFF är meriterande.

Personliga egenskaper:

Arbetet kräver ett genuint intresse för människor, att du är driven och nyfiken samt gillar problemlösning. Som person har du lätt att skapa och behålla förtroende, du är strukturerad, serviceinriktad och naturligtvis en god lagspelare.

Vi erbjuder:

Vi ger dig möjlighet till ett fritt, självständigt och ansvarsfullt arbete samt stora utvecklingsmöjligheter. Vårt jämnställdhets- och mångfaldsarbete är en prioriterad fråga och vi strävar efter att spegla samhället i vår medarbetarkår. Hos HSB ingår du i en organisation med bred kompetens där du har goda förutsättningar till personlig utveckling såväl som stöd inom olika specialistområden.

HSB är en rikstäckande organisation där våra värderingar knyter samman hur vi förhåller oss. Våra ledord är Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan vilket vi sammanfattar till förkortningen ETHOS. Tillsammans ska dessa ledord bidra till stolthet över yrkesidentiteten och över HSB Södertörn som organisation men framför allt ska det visas i handling och förhållningssätt. I våra kontakter med kunder och blivande kunder ska vi förmedla en positiv inställning och ta hand om varje uppgift med engagemang och professionalism – de ska känna sig välkomna, sedda och lyssnade på.

Du har din fasta arbetsplats på HSB Södertörns huvudkontor i Huddinge, med pendeltåg, restauranger och Huddinge centrum runt knuten, men arbetet kan utföras på samtliga av våra kontor. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi har kollektivavtal med Unionen genom FASTIGO.

Ansökan:

Känner du att tjänsten som Ekonom hos oss på Södertörn kan vara ditt nästa steg? Tveka inte att höra av dig så snart som möjligt då urval och intervjuarbete sker löpande.

I denna rekrytering samarbetar HSB Södertörn med BSL Rekrytering AB. Din ansökan skickar du till emi@rekrytering.nu. Bifoga cv och gärna ett personligt brev där du berättar hur du vill göra skillnad på HSB Södertörn. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta Emi Irefalk-Laffan på telefon 0733-519705.

Sök jobbet

Genom att fylla i och ladda upp formuläret ger du oss ditt medgivande att hantera dina personliga uppgifter enligt vår integritetspolicy.