Är du genuint intresserad av ledarskap? Är du övertygad om att du kan leda och stötta andra och få dem att nå sin fulla potential? Är du strategisk, van vid budgetansvar och kan utveckla verksamheter så att resultat nås? Om du svarar ja på dessa frågor och dessutom är strukturerad, engagerad och drivande så tycker vi att du ska fortsätta läsa.

Rollen:

Tjänsten som chef för vår kyrkogårdsförvaltning är central för Danderyds Församling. Din primära uppgift blir att övergripande leda en avdelning om ca 15 personer och med tillhörande budget- och resultatansvar. Kyrkogårdsförvaltningen hanterar allt från daglig skötsel av våra kyrkogårdar och upphandling av konsulter till byggnation och renovering av fastigheter. Här balanserar du mellan att vårda ett gammalt kulturarv och att sätta en organisation som på ett modernt, professionellt sätt hanterar dagliga och långsiktiga uppgifter. Rollen innebär ett stort eget ansvar, vilket också ger möjlighet att påverka och utvecklas i tjänsten.

Arbetsuppgifter:

  • Planera, leda och följa upp den löpande kyrkogårdsförvaltningen
  • Leda en avdelning om ca 15 personer, varav fem är direktrapporterande
  • Kontinuerligt arbeta med processer, förbättringar och effektivisering så att satta mål uppnås
  • Ansvara för upphandling och inköp av tjänster, varor och maskiner samt uppföljning av desamma
  • Budget- och resultatansvar
  • Administration, ekonomi och dokumentation för avdelningen
  • Sitta med i församlingens ledningsgrupp och aktivt bidra i denna
  • Annat som kan följa med tjänsten

Din bakgrund och person:

Som chef för vår kyrkogårdsförvaltning är det viktigt at du är driven, initiativtagande och strukturerad. Du är också ansvarstagande, prestigelös och kan hantera många olika spörsmål, av både strategisk och operativ karaktär. Du uppfattar dig själv som en målinriktad ledare med förmåga att se helheter.  Du har erfarenhet från verksamhetsutveckling och tycker om att ständigt förbättra arbetssätt och processer för att nå en bättre effektivitet och ett gott arbetsklimat. Du har en mycket god kunskap inom och intresse för budgetarbete och projektekonomi.

Eftersom du ska leda människor är det viktigt att du kan och vill skapa delaktighet, du kan motivera, utmana och entusiasmera dina medarbetare att växa, hitta sin potential och ta eget ansvar. Du kan ställa krav samtidigt som du även är ödmjuk och lyhörd.  De flesta i din omgivning skulle också beskriva dig som trovärdig, tydlig, kommunikativ och diplomatisk. Du är trygg i dig själv, duktig på att samarbeta samt bygga och underhålla relationer. Som du förstår lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi vill ändå gärna att du har erfarenhet av att leda människor och möta dessa på olika nivåer.

Som chef för vår kyrkogårdsförvaltning uppskattar vi självklart att du har ett grönt intresse men det är än viktigare att du har erfarenhet av upphandling av tjänster och varor. Vi ser positivt på en relevant utbildning inom ekonomi, anläggning, fastighet eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdigt. Vi vet inte riktigt var du befinner dig idag men tror att du arbetar med liknade arbetsuppgifter på ett bygg- eller fastighetsbolag eller varför inte park- eller markförvaltning på en kommun eller annan organisation. Eftersom du kommer röra dig mellan våra olika fastigheter så är körkort ett krav.

Vi erbjuder:

Danderyds Församling kan erbjuda dig ett omväxlande och utvecklande arbete i en positiv och öppen kultur med ca 66 medarbetare. För oss är det viktigt att vi trivs och utvecklas på jobbet, och att alla medarbetare bidrar till vårt goda företagsklimat. Vi anser att balans mellan arbete och fritid är mycket viktigt. Vi erbjuder och uppmuntrar också till kontinuerlig fortbildning. Danderyds Församling har naturligtvis kollektivavtal, bl.a. med Vision. Du utgår från vårt fina, gröna församlingshus med fantastisk omgivning. Du rapporterar till vår kyrkoherde (motsvarande VD). Tjänsten är på heltid och tillsättning sker under våren 2021. Du hittar mer information om församlingen på svenskakyrkan.se/danderyd.

Ansökan:

Är tjänsten som chef för vår kyrkogårdsförvaltning ditt nästa steg? I denna rekrytering samarbetar vi med BSL Rekrytering AB. För att söka tjänsten, skicka ditt CV tillsammans med ett personligt brev där du berättar lite om hur du vill göra skillnad hos oss på Danderyds Församling till emi@rekrytering.nu. Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuarbete sker löpande. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Emi Irefalk-Laffan på telefon  0733-51 97 05. Naturligtvis behandlar vi alla ansökningar konfidentiellt och i enlighet med GDPR.

.

Sök jobbet

Genom att fylla i och ladda upp formuläret ger du oss ditt medgivande att hantera dina personliga uppgifter enligt vår integritetspolicy.