”Ett företag som engagerar.”

Så beskrivs HSB Södertörn av anställda. De berättar också om närheten till ledningen och de produktiva och drivna kollegorna.  Att få arbeta i en idéburen organisation är något som attraherar många. Kanske även dig? HSB Södertörn står inför ett nytt kapitel, vi utvecklar, vi växer och är mitt uppe i en digital omställning.  Som en del i detta arbete söker en engagerad och driven

HR-chef

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta brett inom HR-rollen. Du tycker om en blandning av operativt och strategiskt arbete, och arbetar såväl här och nu som långsiktigt. HR-funktionen är mycket viktigt hos oss och naturligtvis sitter du med i vår ledningsgrupp.

Dina arbetsuppgifter:

 • Arbeta med personalfrågor på bred front, såväl operativt som strategiskt
 • Fungera som bollplank och rådgivare för VD och övriga chefer i allehanda frågor
 • Utveckla verktyg, policys, rutiner och riktlinjer inom HR-området och se till att verksamheten förstår och följer dem
 • Utforma och administrera interna, och vid behov externa, chefs- och medarbetarutbildningar.
 • Ansvara för vårt arbetsmiljö-, friskvårds- och rehabiliteringsarbete
 • Ansvara för fackliga kontakter och förhandlingar
 • Du driver vårt värderingsarbete ETHOS
 • Proaktivt ledningsgruppsarbete
 • Omvärldsbevakning och annat som kan följa med tjänsten

Din bakgrund och person:

 • Du har en relevant högskoleutbildning eller likvärdig erfarenhet
 • Du har minst fem till sju års erfarenhet av brett HR-arbete och är trygg i din kunskap
 • Du är en dokumenterat god kommunikatör
 • Van vid nya digitala verktyg
 • Du är en god skribent och har vana att framgångsrikt skriva policys och andra dokument
 • Branscherfarenhet är meriterande men viktigare är att du har förmågan att se helheten i vår verksamhet
 • Körkort behövs då vår verksamhet tar dig till de olika kontoren på Södertörn

Som HR-chef är det naturligtvis viktigt att du har ett genuint intresse för människor, ledarskapsfrågor och för verksamheten som helhet. Rollen kräver också att du är driven och nyfiken samt gillar problemlösning och vet att en del av jobbet är att alltid finjustera detaljerna för att nå uppsatta mål. Du kan och vill skapa delaktighet, du kan motivera, utmana och entusiasmera människor att växa, hitta sin potential och ta eget ansvar. Du har lätt att skapa och behålla förtroende och kan ställa krav samtidigt som du även är ödmjuk och lyhörd.  De flesta i din omgivning skulle också beskriva dig som kommunikativ, diplomatisk och tydlig. Som person har du helt enkelt ambitionen att utvecklas och utveckla samt skapa goda, varaktiga resultat.

Vi erbjuder dig:

Vi ger dig möjlighet till ett fritt, självständigt och ansvarsfullt arbete. Vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete är en prioriterad fråga och vi strävar efter att spegla samhället i vår medarbetarkår. Hos HSB ingår du i en organisation med bred kompetens där du både har goda förutsättningar till personlig utveckling såväl som tillgång till stöd inom olika specialistområden.

HSB är en rikstäckande organisation där våra värderingar knyter samman hur vi förhåller oss. Våra ledord är Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan, vilket vi sammanfattar till förkortningen ETHOS. Tillsammans ska dessa ledord bidra till stolthet över yrkesidentiteten och över HSB Södertörn som organisation men framförallt ska det visas i handling och förhållningssätt. I våra kontakter med kunder och blivande kunder ska vi förmedla en positiv inställning och ta hand om varje uppgift med engagemang och professionalism – de ska känna sig välkomna, sedda och lyssnade på.

Du har din fasta arbetsplats på HSB Södertörns huvudkontor I Huddinge, med pendeltåg, restauranger och Huddinge centrum runt knuten. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi har kollektivavtal med Unionen genom FASTIGO.

Ansökan:

Känner du att tjänsten som personalchef hos oss på HSB Södertörn kan vara ditt nästa steg? Tveka inte att höra av dig så snart som möjligt då urval och intervjuarbete sker löpande.

I denna rekrytering samarbetar vi med BSL Rekrytering AB.  Din ansökan skickar du till emi@rekrytering.nu. Bifoga cv och gärna personligt brev där du berättar hur du vill göra skillnad på HSB Södertörn. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta Emi Irefalk-Laffan på telefon 0733-519705.

Om företaget: HSB Södertörn är idédrivet och medlemsägt. Vi bedriver verksamhet i fyra kommuner; Hudding e, Botkyrka, Nynäshamn och Gotland. HSB Södertörn har lite över 22 000 medlemmar och vår förvaltning berör 14 300 lägenheter. Vi bygger bostäder samt erbjuder kvalificerade förvaltningstjänster i samtliga kommuner.  På HSB Södertörn jobbar drygt 100 nyfikna och serviceinriktade personer.

Sök jobbet

Genom att fylla i och ladda upp formuläret ger du oss ditt medgivande att hantera dina personliga uppgifter enligt vår integritetspolicy.