Hållbarhetsansvarig – TILLSATT

Vill du ta ett helhetsgrepp om hållbarhetsfrågorna på ett av Sveriges kanske mest välskötta bolag?

Hållbarhet för oss på Olov Lindgren är inte något som kan definieras med en enda mening. Det är snarare något som genomsyrar hela vår verksamhet utifrån ett evighetsperspektiv. Där ägandet inte begränsas av tiden, där nybyggnation drivs av kvalitet, där förvaltning är långsiktig och där omtanke om hyresgäster och medarbetare är centralt.

I din roll som hållbarhetsansvarig kommer du initiera, driva och utveckla vårt hållbarhetsarbete. Du trivs med att arbeta både strategiskt och operativt, högt och lågt inom hållbarhet. Du gillar också att samarbeta, dela med dig av din kunskap och se till att ditt engagemang för och kunskap inom frågorna sprider sig till andra.

Hållbarhet har blivit en allt viktigare fråga så du har stora möjligheter att påverka hur rollen kan utvecklas. Du rapporterar direkt till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för bolagets strategiska hållbarhetsarbete.
  • Ansvara för att ta fram årlig hållbarhetsredovisning/rapportering.
  • Arbeta för att öka medvetenhet och kunskap kring hållbarhetsfrågor i bolaget.
  • Kommunicera vårt hållbarhetsarbete, både internt och externt.
  • Ägare av vårt miljöledningssystem.
  • Ansvara för att projektleda olika hållbarhetsprojekt.
  • Samarbete med olika ansvariga i bygg- och renoveringsprojekt.
  • Samordna bolagets arbetsmiljöarbete.

Vem är du?

Vi är tror att du, förutom en lämplig högskoleutbildning,  har arbetat med kvalificerat miljö- och hållbarhetsarbete i minst fem år och är trygg i din kunskap. Vi vill också gärna att du ansvarat för frågorna i två-tre år. Bransch är egentligen egalt, men vi tror att du idag befinner dig på ett annat fastighetsbolag, på ett byggbolag eller varför inte på något konsult- eller projektledarföretag.  Du har oavsett, god erfarenhet av väsentlighetsanalys och projektledning.

Då mycket av ditt arbete handlar om strategier, policyer samt process- och rutinbeskrivningar är det viktigt att du är en skicklig och tydlig stilist. Eftersom tjänsten också innebär att du kommer arbeta med utåtriktat nätverksarbete förutsätter vi att du även är entusiasmerande när det gäller att kommunicera muntligen.

Som person är du ansvarstagande, driven, nyfiken och prestigelös. Du är analytisk, strukturerad och kan se både helheter och detaljer. Du är också kreativ och har förmågan att skapa varaktiga resultat  i samarbete med andra. Du ska tycka om att arbeta i en värderingsstyrd verksamhet som hos oss grundas i  kärnvärdena engagemang, omtanke, långsiktighet och utveckling. 

Vad får du?

Olov Lindgren AB har i över 80 år varit ett mycket välskött och ekonomiskt stabilt fastighetsbolag som gjort sig känt för hög kvalitet i alla aspekter samt en hög servicegrad till våra hyresgäster. Vi har en långsiktig horisont i allt vi gör och arbetar även aktivt för en trygg, rolig och utvecklande arbetsmiljö. I bolaget finns en gedigen branschkunskap som förenas med moderna lösningar. Som hållbarhetsansvarig kommer du att ha en nyckelroll i bolagets utveckling mot framtiden. Du utgår från huvudkontoret på Drottninggatan 97 i Stockholm.

Din ansökan:

Din ansökan, som vi naturligtvis behandlar konfidentiellt och i enlighet med GDPR, vill vi gärna ha så snart som möjligt då urval och intervjuarbete sker löpande.I denna rekrytering samarbetar vi med BSL Rekrytering AB. Din ansökan, inklusive cv och gärna ett personligt brev, skickar du via mail till emi@rekrytering.nu. Har du ytterligare frågor är du välkommen att ringa Emi Irefalk-Laffan på telefon 0733-519705.

Om bolaget:

Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som grundades 1938. I dagsläget är vi cirka 90 anställda som förvaltar 115 fastigheter i Stockholm. Affärsidén är att förvärva och bygga samt förvalta och utveckla egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Våra kärnvärden genomsyrar hela verksamheten och utgår ifrån begreppen engagemang, omtanke, långsiktighet och utveckling. Läs mer på www.olovlindgren.se.

Sök jobbet

Genom att fylla i och ladda upp formuläret ger du oss ditt medgivande att hantera dina personliga uppgifter enligt vår integritetspolicy.