Sophiahemmet, som invigdes 1889, består av sjukhus, högskola och forskning på 33 000 kvadratmeter fördelat på 16 byggnader med byggår mellan 1889 och 2014. Sophiahemmet Sjukhus bedriver högkvalitativ specialistvård i samverkan mellan ett 50-tal specialistcenter som i huvudsak utgörs av självständiga vårdgivare. Vi erbjuder specialistmottagningar, medicinsk service, operations- samt vårdavdelningar. Med drygt 1000 engagerade medarbetare, varav 350 specialistläkare, strävar vi alla efter att ge våra patienter bästa möjliga vård. Försäkringsmottagningen, Husläkarmottagningen, Hälsocentralen, operations- samt vårdavdelningarna ingår i Sophiahemmet AB, ett helägt dotterbolag till Sophiahemmet, Ideell förening. Mer information hittar du på www.sophiahemmet.se.

Fastighetstekniker

Som medarbetare på Sophiahemmet får du arbeta bland riktigt kunniga kolleger. Den goda och anrika arbetsmiljön präglas av hjälpsamhet och öppenhet. Vi som redan jobbar här trivs verkligen. Vi gör vårt bästa för att du ska få en bra start och sedan utvecklas som individ, som medarbetare och med organisationen.

Dina arbetsuppgifter:

Som fastighetstekniker ingår du i ett team på fem duktiga personer i en spännande och många gånger komplicerad fastighetsteknisk miljö med stor utvecklingspotential. Dina arbetsuppgifter är felavhjälpande underhåll, drift, installationsarbeten och felsökning inom fastighetstekniska system. Du medverkar vid planeringen av både förebyggande och planerat underhåll.

I rollen ingår även:

 • att föreslå förbättringar och uppdateringar av byggnader och tekniska system
 • att notera och rapportera framtida underhållsbehov, både installations- och byggnadstekniskt
 • driftoptimering
 • handläggning av myndighetsbesiktningar och kontroller
 • planering av eget arbete

Din bakgrund och person:

 • Du har drift/fastighetsteknikerutbildning eller likvärdig bred kompetens från fastighetsbranschen.
 • Du har kunskaper inom styr & regler, VVS, el, reservkraft och kyla.
 • Har du arbetat med medicinska gaser är det meriterande.
 • Du kan läsa ritningar, drift- och underhållsinstruktioner.
 • Du har ansvarat för mindre projekt.
 • Du har goda IT-kunskaper eftersom fastigheternas tekniska system kräver det.
 • Du har b-körkort.

På Sophiahemmet har du ett fritt och mångsidigt arbete. Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet av att jobba med liknande arbetsuppgifter. För att klara jobbet bör du först och främst ha en lösningsorienterad och lyhörd personlighet. Du är en finurlig och praktisk problemlösare som vill jobba både med händer och huvud och ditt intresse för ny teknik skapar förutsättningar för att driva verksamheten framåt. Då vår avdelning är en central stödfunktion för sjukhuset ställer arbetet höga krav på integritet och social kompetens. Det är också viktigt att du har mycket god planeringsförmåga, är serviceinriktad samt tycker om att jobba både självständigt och i team med dina kolleger. Du bör heller inte heller var rädd för att rycka in och ge våra externa hantverkare ett handtag då det behövs. Ditt arbete utför du inom ramen för Sophiahemmets värdegrund: professionalism, engagemang, tillgänglighet och tradition.

Varför Sophiahemmet?

Sophiahemmet är en arbetsplats som står för hög professionalism och integritet. Vi verkar i en anrik och samtidigt prestigelös miljö. Här finns vård, utbildning och forskning på hög nivå och vi levererar också en förstklassig fastighetsförvaltning till denna verksamhet. Vi erbjuder dig ett ansvarsfyllt arbete kopplat till förtroende och mandat. Vi ser långsiktigt på vårt fastighetsarbete och bygger inte bara för idag utan även för nästkommande generationer.

Din ansökan:

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats och ser därför gärna såväl manliga som kvinnliga sökanden. I denna rekrytering samarbetar vi med BSL Rekrytering AB. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuarbete sker löpande. Sista ansökningsdag är den 27 januari, 2017. Din ansökan skickar du till emi@rekrytering.nu. Bifoga cv och gärna ett personligt brev. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontkta Emi Irefalk-Laffan på telefon 0733-519705.

Sök jobbet

Genom att fylla i och ladda upp formuläret ger du oss ditt medgivande att hantera dina personliga uppgifter enligt vår integritetspolicy.