Sophiahemmet, som invigdes 1889, består av sjukhus, högskola och forskning på 33 000 kvadratmeter fördelat på 16 byggnader med byggår mellan 1889 och 2014. Sophiahemmet Sjukhus bedriver högkvalitativ specialistvård i samverkan mellan ett femtiotal specialistcenter som i huvudsak utgörs av självständiga vårdgivare. Vi erbjuder specialistmottagningar, medicinsk service, operations- samt vårdavdelningar. Med drygt 1000 engagerade medarbetare varav 350 specialistläkare strävar vi alla efter att ge våra patienter bästa möjliga vård. Försäkringsmottagningen, Husläkarmottagningen, Hälsocentralen, operations- samt vårdavdelningarna ingår i Sophiahemmet AB, ett helägt dotterbolag till Sophiahemmet, Ideell förening. Mer information hittar du på www.sophiahemmet.se.

Fastighetsskötare

Som medarbetare på Sophiahemmet får du arbeta bland riktigt kunniga kolleger. Den goda och anrika arbetsmiljön präglas av hjälpsamhet och öppenhet. Vi som redan jobbar här trivs verkligen. Vi gör vårt bästa för att du ska få en bra start och sedan utvecklas som individ, medarbetare tillsammans med organisationen.

Dina arbetsuppgifter:

Som fastighetstekniker ingår du i ett team på fem duktiga medarbetare en spännande och många gånger utmanande fastighetsteknisk miljö med stor utvecklingspotential. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är felavhjälpande underhåll såsom reparationer av blandare, tvättställ, wc, packningar, stopp i avlopp och läckage och ventilation. Vidare ingår teknisk rondering och enklare snickeriarbeten. Du medverkar vid planeringen av både förebyggande och planerat underhåll.  Beredskap ingår var sjätte helg.

I rollen ingår även

 • att föreslå förbättringar och uppdateringar byggnader och tekniska system
 • att notera och rapportera framtida underhållsbehov, både installations- och byggnadstekniskt
 • driftoptimering
 • handläggning av myndighetsbesiktningar och kontroller
 • planering av eget arbete

Din bakgrund och person:

 • Du har en bred kunskap och intresse inom teknik, gärna fastighetsteknik såsom styr & regler, VVS, el, reservkraft och kyla.
 • Arbete i sjukhusmiljö är meriterande, t.ex. medicinska gaser och hygienkrav
 • Du kan läsa ritningar, drift- och underhållsinstruktioner.
 • Du har ansvarat för mindre projekt.
 • Du har IT-kunskaper då fastigheternas tekniska system kräver det.
 • Du har B-körkort.
 • Du har troligtvis en drift-/fastighetsteknikerutbildning eller likvärdig bred kompetensprofil från fastighetsbranschen

På Sophiahemmet har du ett fritt och mångsidigt arbete. För att trivas med uppdraget bör du först och främst ha en lösningsorienterad och lyhörd personlighet. Du är en finurlig och praktisk problemlösare som vill jobba både med huvud och händer och ditt intresse för ny teknik skapar förutsättningar för att driva verksamheten framåt. Då vår avdelning är en central stödfunktion för sjukhuset ställer arbetet höga krav på integritet och social kompetens. Det är också viktigt att du har god planeringsförmåga, är serviceinriktad och lyhörd samt tycker om att jobba både självständigt och i team med dina kolleger. Du bör inte heller vara rädd för att rycka in och ge våra externa hantverkare ett handtag då det behövs. Ditt arbete utför du inom ramen för Sophiahemmets värdegrund: professionalism, engagemang, tillgänglighet och tradition.

Varför Sophiahemmet?

Sophiahemmet är en arbetsplats som står för hög proffesionalism och integritet. Vi verkar i en anrik och samtidigt prestigelös miljö. Här finns vård, utbildning och forskning på hög nivå och vi levererar också en förstklassig fastighetsförvaltning till denna verksamhet. Vi erbjuder dig ett ansvarfyllt arbete kopplat till förtroende och mandat. Vi ser på långsiktigt på vårt fastighetsarbete och bygger inte bara för idag utan även för nästkommande genarationer.

Din ansökan:

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats och ser därför gärna såväl manliga som kvinnliga sökanden. I denna rekrytering samarbetar vi med BSL Rekrytering AB. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuarbete sker löpande.  Din ansökan skickar du till emi@rekrytering.nu. Bifoga cv och gärna personligt brev.

Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta Emi Irefalk-Laffan på telefon 0733-519 705.

Sök jobbet

Genom att fylla i och ladda upp formuläret ger du oss ditt medgivande att hantera dina personliga uppgifter enligt vår integritetspolicy.