Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum. Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån – kyrkokansliet i Uppsala. Kyrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.

 

Är du intresserad av ett toppenjobb som förvaltare? Till Svenska kyrkan i Uppsala söker vi en erfaren, driven och diplomatisk person som utifrån en beställarroll kan och vill ta hand om kyrkans fastigheter och lokaler i utlandet samt i Uppsala.

Svenska kyrkan i utlandet har ca 80 lokaler i 25 länder. Lokalerna är allt från lägenheter för våra 70 utsända till stora paradkyrkor från 1800-talet. Lokalerna finns i storstäder, turistorter och hamnstäder världen runt, bland annat i Paris, Rom och Palma. Dessa tar årligen emot ca 900 000 besökare och är platser för både livsavgörande händelser och vardagsliv. I Uppsala finns ett antal centralt belägna ägda och inhyrda fastigheter som till största del används i den egna verksamheten.

Arbetsuppgifter

Som fastighetsförvaltare kommer du arbeta med förvaltningen av våra fastigheter och lokaler runt om i världen. Mycket tid går även till olika underhålls- och ombyggnadsprojekt, just nu pågår dels ett större ventilationsprojekt och dels ombyggnad av en nyinköpt lokal. Du kommer också att arbeta med strategisk och operativ planering samt rådgivning till utlandskyrkans ledning och församlingar i fastighets- och lokalförsörjningsfrågor. Vi arbetar långsiktigt och med kärnverksamheten i tydligt fokus.

Med budget- och resultatansvar agerar du beställare och fastighetsägare i de projekt du driver och du samarbetar med lokala projektledare, konsulter, entreprenörer och församlingar för att nå uppställda mål. Dessutom arbetar vi även med globala konsulthus. Förvaltningen utgår från lagar och praxis i de länder där lokalerna finns så arbetet är spännande, mycket utvecklande och ger stor insikt i internationellt bygg- och fastighetsarbete. Tjänsten innebär resor över hela världen, oftast några dagar i månaden och du kan till stor del styra dessa resor själv.

Vi erbjuder dig ett ansvarsfyllt arbete kopplat till förtroende och mandat. Arbetet sker med stöd från kollegor på enheten samt i samverkan med ledning och personal vid Kyrkokansliet i Uppsala samt med personal och förtroendevalda i utlandskyrkoförsamlingarna. Tjänsten utgår från Kyrkokansliet i centrala Uppsala där du arbetar tillsammans med ca 500 dedikerade kollegor som står för hög professionalism och integritet i en mycket trevlig och prestigelös miljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av att leda bygg- och fastighetsprojekt ur ett beställarperspektiv och som nu vill utvecklas i en internationell miljö. Vi tror att du idag arbetar som fastighetsförvaltare, projektledare, hyresgästrepresentant, FM-specialist eller liknande. Det viktigaste är din förmåga att driva verksamhetsnära fastighetsprojekt och processer under komplexa förutsättningar och alltid med kärnverksamhetens bästa som övergripande ledstjärna. Du har en universitets- eller högskoleutbildning inom områdena fastighet, bygg, samhällsbyggnad, fastighetsekonomi eller likvärdig erfarenhet och höjd.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är smidig och diplomatisk, att du kan anpassa dig efter olika typer av miljöer och har lätt för att samarbeta med olika slags personer och roller. Det krävs också att du kan arbeta självständigt, strukturerat och resultatorienterat. Du behöver också ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift. Förhandlingsvana, erfarenhet av upphandling, ytterligare språkkunskaper, gärna spanska och/eller franska samt tidigare utlandserfarenhet är meriterande. Naturligtvis delar du Svenska kyrkans värderingar.

Tillträdelsedag: Enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av
Rekryteringskonsult Emi Irefalk-Laffan på telefon 0733-519705.

Fackliga företrädare: Thomas Ekelund (Vision), Susanna Henriksén (Jusek) och Anders Göranzon (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mail.

Ansökan

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med BSL Rekrytering AB. Din ansökan behandlar vi naturligtvis konfidentiellt och med respekt och all hantering av din personliga information hanteras enligt GDPR. Du skickar din ansökan, inklusive cv och personligt brev, till emi@rekrytering.nu.  Urval och intervjuarbete sker löpande.  Ansökan ska ha inkommit senast  27 augusti 2018.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna

 

 

Sök jobbet

Genom att fylla i och ladda upp formuläret ger du oss ditt medgivande att hantera dina personliga uppgifter enligt vår integritetspolicy.