FASTIGHETSCHEF

Är du en affärsdriven relationsbyggare med stor kunskap om fastigheter? Vill du dessutom ansvara för några av Stockholms vassaste kommersiella fastigheter? Då kan du vara den vi söker till rollen som fastighetschef till vår kund.
Vår kund är just nu i ett spännande tillväxtskede och som fastighetschef blir du en viktig nyckelspelare som bidrar till den fortsatta expansionsresan. Här blir du del av en stabil koncern och ett drivet, snabbfotat och kreativt fastighetsbolag som präglas av snabba beslutsvägar och ett gott samarbete internt.


Om tjänsten :
Som fastighetschef har du ett affärsmässigt resultatansvar för några av företagets kommersiella fastigheter i Stockholm.

Du driver självständigt affärsutvecklingen för ditt fastighetsbestånd, arbetar fokuserat med att utveckla produkten samt med marknadsfrågor. Du bygger och vårdar kundrelationer och arbetar löpande med att ta fram och utveckla erbjudanden till både nya och befintliga kunder. Du har ett intresse för de IT-system som stöttar förvaltningen och bidrar gärna i utveckling av dessa. Du har även ett gott öga för gestaltning och design.

I rollen ingår inget personalansvar. Du arbetar däremot nära tillsammans med övriga delar i organisationen för att på bästa sätt leverera en god avkastning till företaget.

Som fastighetschef är du en viktig nyckelperson med stora kontaktytor, både internt och externt. Du har ett nära samarbete med den tekniska förvaltningsorganisationen samt med hyresgäster och externa samarbetspartners. Du rapporterar till fastighetsdirektören.

Tjänsten är placerad på bolagets svenska huvudkontor i centrala Stockholm.

Exempel på arbetsuppgifter:

– Hyresförhandlingar och hantering av hyresgästfrågor

– Aktivt bedriva kundnöjdhetsarbete

– Marknadsfrågor

– Budget- och bokslutsarbete samt analys av utfall och prognos för fastigheterna

– Säkerställa att underhålls- och investeringsåtgärder/projekt initieras och genomförs

– Löpande utveckla fastighetsbeståndet för bästa möjliga ekonomiska avkastning

– Delaktig i miljö-, hållbarhets- och digitaliseringsfrågor

– Bidra till verksamhetens allmänna utvecklingsarbete såsom IT-system, kvalitetssystem, processer och rutiner

Din profil:

Vi söker i första hand dig som har flerårig dokumenterad erfarenhet från en liknande roll. Du är en självgående kommersiell förvaltare med god vana av att självständigt utveckla ett fastighetsbestånd och av att skapa långsiktiga hyresgästrelationer. För att klara rollen behöver du ha tidigare erfarenhet av budget- och resultatansvar samt att driva utvecklingsprojekt med goda affärsmässiga resultat.

I grunden har du troligen en universitets-/högskoleutbildning eller motsvarande YH-utbildning i fastighetsområdet och/eller arbetslivserfarenhet
Stort intresse för omvärldsbevakning och nyheter inom rollens ansvarsområden ser vi som en självklarhet.

Övriga kvalifikationer:

  • Goda kunskaper inom hyresjuridik och angränsande juridikområden
  • Erfarenhet av att säkerställa och följa upp lag- och myndighetskrav
  • God beställarkompetens och förhandlingsvana
  • God svenska och engelska i både tal och skrift
  • God IT-kompetens och systemvana är ett krav
  • Stort intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor samt digitalisering
  • Intresse för marknadsfrågor och gestaltning

Kunskap inom entreprenadjuridik är meriterande.

Sök jobbet

Genom att fylla i och ladda upp formuläret ger du oss ditt medgivande att hantera dina personliga uppgifter enligt vår integritetspolicy.