Ersta diakoni är Sveriges största ideella aktör inom vård och omsorg. Vi bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning, professionellt och utan vinstsyfte.

Vi äger, förvaltar och sköter driften för 75 000 kvadratmeter på Södermalm och i Nacka. Vi har en egen drift- och serviceavdelning som omfattar ca 20 personer inklusive förvaltning. Vårt huvuduppdrag är att professionellt driva och utveckla våra fastigheter. Vi har sedan 1864 kontinuerligt byggt om och byggt nytt på vårt område och därför finns en stor variation i vårt bestånd. Inom ett par år kommer vi även att ha ytterligare 25 000 kvm då vi har för avsikt att bygga ett helt nytt sjukhus. Mer information finner du på www.erstadiakoni.se.

 

 

Det händer mycket på Ersta, bl.a. börjar vi bygga ett nytt sjukhus i april nästa år. Vi har alltid olika, roliga och spännande projekt på gång. Dessutom systematiserar vi vårt löpande underhåll ytterligare och fokuserar naturligtvis mycket på energieffektiviseringar. Vi hoppas du vill vara med oss på vår resa.

Drifttekniker

Som drifttekniker ingår du i vårt fastighetsteam om 20 duktiga och intresserade personer. Du arbetar i en många gånger fastighetstekniskt komplicerad miljö med stor utvecklingspotential. Här får du både utmaningar och utveckling.

Rollen:

Som drifttekniker är din huvuduppgift att se till att alla våra anläggningar och installationer fungerar optimalt. Du utför tillsyn, skötsel och planerat underhåll på alla Erstas fastigheter samt deltar aktivt i olika projekt.

Arbetsuppgifter:

 • Kontinuerlig tillsyn och skötsel av våra fastigheter och olika installationer
 • Drift- och underhållsplanering
 • Medverkan i olika projekt
 • Media- och energieffektiviseringsåtgärder samt bearbetning av driftstatistik
 • Handläggning av myndighetsbesiktningar och -kontroller
 • Dokumentation
 • Att föreslå förbättringar och uppdateringar i byggnader och tekniska system
 • Delta i budget och prognosarbete
 • Planering av eget arbete

 Din bakgrund och person:

Naturligtvis lägger vi stor vikt vid din personlighet och förmåga att passa in i vår miljö och arbetsgemenskap men det finns samtidigt några krav som vi tycker är viktiga för att du ska klara av rollen.

 • Du har minst gymnasiekompetens och gärna relevant fastighetsteknisk utbildning eller fler års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Du förstår och kan hantera el, vatten, styr & regler, värme/kyla, ventilation och andra system som kan hänföras till fastigheten
 • Du förstår sambanden mellan byggnadens användning, konstruktion, hyresgästkrav och ekonomi
 • Erfarenhet av grundläggande fastighetssystem
 • Har du dessutom spets inom brand-, säkerhets- och passersystem samt arbetat i sjukhusmiljö är det meriterande.

Som person är du nyfiken, lyhörd, självgående och lösningsorienterad. Du arbetar noggrant och metodiskt och har dessutom god planeringsförmåga. Andra beskriver dig ofta som effektiv och flexibel med stort intresse för driftteknik och dina arbetsuppgifter. Då vår avdelning är en central stödfunktion för sjukhuset förstår du också att det ställs höga krav på god social förmåga, integritet och serviceanda. Andra egenskaper som vi tycker är viktiga, inte minst för att vi som enhet ska fortsätta utvecklas, är en positiv grundattityd, samarbetsvilja och uthållighet. Dessutom är det naturligtvis centralt att du delar våra värderingar som samlas kring begreppet Se människan; medkänsla, ansvar och omsorg, respekt och öppenhet.

Varför Ersta?

Ersta Diakoni är en arbetsplats som står för hög professionalism och integritet. Vi verkar i en anrik och samtidigt prestigelös miljö. Vårt mål är att leverera en förstklassig fastighetsförvaltning till verksamheten. Våra fastigheter är unika, varierande och bjuder på en många gånger fastighetstekniskt komplicerad miljö med stor utvecklingspotential. Här får du inte bara utveckla fastigheter utan även din egen kompetens. Vi erbjuder dig ett ansvarsfyllt arbete kopplat till förtroende och mandat. Vi ser långsiktigt på vårt fastighetsarbete och våra relationer.

Din ansökan:

I denna rekrytering samarbetar vi med BSL Rekrytering AB. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuarbete sker löpande. Sista ansökningsdag är den 31 december, 2018. Din ansökan – som naturligtvis hanteras konfidentiellt och i enlighet med GDPR – skickar du till emi@rekrytering.nu. Bifoga cv och gärna ett personligt brev. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta Emi Irefalk-Laffan på telefon 0733-519705.

 

 

 

 

Sök jobbet

Genom att fylla i och ladda upp formuläret ger du oss ditt medgivande att hantera dina personliga uppgifter enligt vår integritetspolicy.