Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som grundades 1938. I dagsläget är vi cirka 80 anställda som förvaltar 112 fastigheter i Stockholm, bestående av bostäder och kommersiella lokaler. Affärsidén är att äga, förvärva, förvalta och bygga hyresfastigheter i Stockholm. Värdegrunden genomsyrar hela verksamheten och utgår ifrån begreppen stolthet, engagemang, glädje och ansvar. Kombinationen av en lång byggmästartradition med kvalitet i fokus, samt en förvaltningsfilosofi baserad på omtanke och trygghet har lett till att vi har mycket nöjda hyresgäster och engagerad personal. Läs mer på www.olovlindgren.se och se filmen om företaget på Youtube, http://https://www.youtube.com/watch?v=d4YfymjWn58.

Energiansvarig

Nya tider kräver nya energilösningar. Vi vill genomlysa alla våra fastigheter för att se till att Olov Lindgren kontinuerligt följer utvecklingen inom miljö och energi. Vi skapar därför en ny funktion och det blir du som ska bygga upp den genom att guida oss till den bästa vägen framåt bland solceller, effekter och energioptimering.

Rollen:

Du har huvudansvaret för energianalyser och utredningar, energiuppföljning och tariffoptimering för hela Olov Lindgrens fastighetsbestånd. Det innebär också att som sakkunnig säkerställa hållbara lösningar och skapa förutsättningar för attraktiva lokaler och bostäder i såväl förvaltningen som i nyproduktionen. I rollen ingår myndighetskontakter och du kommer även representera Olov Lindgren i beställargrupper och intresseföreningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ta fram förslag för energieffektivisering och tariffoptimering underbyggda av analyser, energibalanser och kostnadskalkyl/LCC
 • Upprätta energideklarationer och säkerställa myndighetskrav inom energiområdet
 • Utredningar om potential för solceller/laddstolpar /värmepumpslösningar, etc.
 • Kartlägga och analysera energianvändningen
 • Upprätta energisignaturer och måltal per fastighet
 • Löpande energioptimering och systematisk energiuppföljning
 • Felsöka, mäta, analysera fastigheter som avviker från energimål
 • Medverka vid inköp av energi
 • Upprätta energirapporter till förvaltarna och driftchef
 • Avlasta förvaltare och driftgrupp med proaktivt energiarbete
 • Medverka i tidiga skeden i ROT-projekt och nyproduktion med synpunkter gällande funktioner och tekniska lösningar för en hållbar och långsiktig förvaltning.
 • Utifrån utvecklingen inom ditt specialistområde, initiera utvecklingsprojekt och möjliggöra digitaliseringslösningar
 • Om du har erfarenhet och intresse för det, får du gärna även handla upp, genomföra och projektleda föreslagna energieffektiviseringsåtgärder.

Vem är du?

Den vi söker är något av en praktisk matematiker som gillar högt och lågt. Du uppskattar möjligheten att grotta ner dig i detaljer men har samtidigt förmågan at komma vidare i projekt och sakfrågor. Eftersom du brinner för energifrågor och komplex problemlösning har du en smittande entusiasm och har lätt för att översätta komplicerad teknik till andra.

Du har högskoleutbildning eller yrkeshögskoleingenjör inom energi/VVS området och har minst tre års erfarenhet av en liknande roll. Du har också mycket goda kunskaper om energibalanser och energiberäkningar. Är du även certifierad energiexpert är det definitivt ett stort plus. Är du det inte ser vi till att du blir det. Du har genom tidigare arbetsplatser skapat dig goda teoretiska och praktiska kunskaper av tekniska installationer i fastigheter och blivit eller alltid varit en god administratör med struktur och prioriteringsförmåga. Naturligtvis har du erfarenhet av datoriserade styr- och övervakningssystem.

Vad får du?

Olov Lindgren AB har i nu 80 år varit ett mycket välskött och ekonomiskt stabilt fastighetsbolag som gjort sig känt för hög kvalitet i alla aspekter samt en hög servicegrad till våra hyresgäster. Vi har en långsiktig horisont i allt vi gör och arbetar även aktivt för en trygg, rolig och utvecklande arbetsmiljö. I bolaget finns en gedigen branschkunskap som förenas med moderna lösningar. Som energiansvarig får du mycket betydande inflytande i bolagets utveckling. Eftersom rollen är ny har du också möjlighet att utforma den efter egna tankar och idéer.

Din ansökan:

Din ansökan, som vi naturligtvis behandlar konfidentiellt och i enlighet med GDPR, vill vi gärna ha så snart som möjligt då urval och intervjuarbete sker löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med BSL Rekrytering AB. Din ansökan, inklusive cv och gärna ett personligt brev, skickar du via mail till emi@rekrytering.nu. Har du ytterligare frågor är du välkommen att ringa Emi Irefalk-Laffan på telefon 0733-519705.

Sök jobbet

Genom att fylla i och ladda upp formuläret ger du oss ditt medgivande att hantera dina personliga uppgifter enligt vår integritetspolicy.