Our Blog

Kyrkogårdsföreståndare

Är du genuint intresserad av ledarskap? Är du övertygad om att du kan leda och stötta andra och få dem att nå sin potential? Om du dessutom är strukturerad, engagerad och drivande så tycker vi att du ska fortsätta läsa.

Rollen:

Tjänsten som kyrkogårdsföreståndare är ny på Danderyds församling, vilket ger dig stor möjlighet att påverka inte bara rollen utan även hur vi arbetar. Din primära uppgift är att operativt leda och fördela arbetet och se till att ditt team når uppsatta mål. För att inte tappa bort hantverket kommer du varva det administrativa med det praktiska. Du har fullt personalansvar för nio helårsanställda kyrkogårdsarbetare, varav två är arbetande förmän. Därutöver tillkommer säsongsanställda och sommarjobbare. Du rapporterar till kyrkogårdschefen.

Arbetsuppgifter:

  • Planera, leda och följa upp den löpande kyrkogårdsverksamheten på Danderyds kyrkogård, Djursholms begravningsplats samt grönområden runt kyrkor, församlingslokaler och våra förskolor.
  • Fullt personal- och löneansvar för kyrkogårdsarbetare, säsongsanställda och sommarjobbare.
  • Upprätta vård- och underhållsplaner för kyrkogårdarna och leda arbetet utifrån dessa.
  • Ansvara för inköp och upphandlingar av tjänster, varor och maskiner.
  • Administration och dokumentation inom den egna verksamheten i linje med fattade beslut.
  • Kontinuerligt arbeta med förbättringar och effektivisering.
  • Kontrollera och kontera fakturor rörande kyrkogårdsförvaltningen.
  • Annat som kan följa med tjänsten.

Din bakgrund och person:

Som kyrkogårdsföreståndare i Danderyds församling är det viktigt att du är driven, initiativtagande och strukturerad. Du är ansvarstagande, prestigelös och kan hantera många olika spörsmål, av både operativ och strategisk karaktär. Du uppfattar dig själv som en målinriktad ledare med förmåga att se helheter.

Eftersom du ska leda människor är det viktigt att du kan och vill skapa delaktighet, du kan motivera, utmana och entusiasmera dina medarbetare att växa, hitta sin potential och ta eget ansvar. Du kan ställa krav samtidigt som du även är ödmjuk och lyhörd.  De flesta i din omgivning skulle också beskriva dig som trovärdig, tydlig, kommunikativ och diplomatisk. Du är trygg i dig själv, duktig på att samarbeta samt bygga och underhålla relationer.

Som du förstår lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi vill gärna att du har en viss erfarenhet av att leda människor och möta dessa på olika nivåer. Du har en mycket god datavana och hög integritet. Vi uppskattar att du har ett grönt intresse och har du dessutom en relevant utbildning inom anläggning, trädgård, natur/ skogsbruksskötsel eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdigt är det ett stort plus. Idag tror vi att du arbetar med liknade arbetsuppgifter inom park- eller markförvaltning, kanske på en kommun eller varför inte ett fastighetsbolag. Eftersom du kommer röra dig mellan våra olika kyrkogårdar så är körkort ett krav.

Vi erbjuder:

Danderyds församling kan erbjuda dig ett omväxlande och utvecklande arbete i en positiv och öppen kultur med ca 66 medarbetare. För oss är det viktigt att alla trivs och utvecklas på jobbet, och att alla medarbetare bidrar till vårt goda arbetsklimat. Vi erbjuder och uppmuntrar till kontinuerlig fortbildning, Danderyds Församling har naturligtvis kollektivavtal, bl.a. med Unionen. Du utgår från vårt fina, gröna församlingshus med fantastisk omgivning. Här sitter även övrig administration. Du rapporterar till vår kyrkogårdchef. Tjänsten är på heltid och tillsättning sker under Q1, 2021. Du hittar mer information om församlingen på svenskakyrkan.se/danderyd.

Ansökan:

Är tjänsten som Kyrkogårdsföreståndare ditt nästa steg? I denna rekrytering samarbetar vi med BSL Rekrytering AB. För att söka tjänsten, skicka ditt CV tillsammans med ett personligt brev där du berättar lite om hur du vill göra skillnad hos oss till emi@rekrytering.nu. Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuarbete sker löpande. Sista ansökningsdag är 13 december, 2020. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Emi Irefalk-Laffan på telefon  0733-51 97 05. Naturligtvis behandlar vi alla ansökningar konfidentiellt och i enlighet med GDPR.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!